Puerto Pollensa

Välkommen till en av de finaste semesterorter på den berömda ön de flesta av oss är väl bekanta med – Mallorca eller Majorca som det heter på inhemska. Puerto Pollensa, eller Port de Pollenca som det också heter, ligger på norra Mallorca och är ett riktigt smultronställe som tycks ha allt en soltörstande semesterfirare letar efter. Vackert landskap, vita långa stränder och en avslappnande atmosfär som får dig att glömma bort allt vad vardagstress innebär.

En hästskoformad bukt omringas av den kringliggande Tramuntanabergskedjan som utgör en sagolik bakgrund. Familjer som åker till Puerto Pollensa har en tendens att återkomma år efter år och det tycks vara en absolut favorit bland de sydeuropeiska semesterorterna. Puerto Pollensa var ursprungligen en fiskeby och har lyckats behålla en unik marin atmosfär. På den berömda gatan Pine Walk kan du och din familj under varma ljumma kvällar promenera längs marinan där båtarna ligger förtöjda och äta på någon av de mysiga, upplysta uteserveringarna. Där finns verkligen något för alla smaker och logistikalternativen kan variera från att bo på en av de stora all inclusivehotellen, i en sofistikerad villa längs Pine Walk eller varför inte på en spansk herrgård uppe i bergen, något som kan passa den äventyrliga.

Vackra stränder
Det finns några speciella och fantastiska saker att upptäcka under en resa till Puerto Pollensa. Stränderna är sällsynt vackra och Puerto Pollensa är känt för sina fina stränder. Pollensa Beach är en kilometerlång, vidsträckt gyllene sandgata fylld med aktiviteter, glassförsäljare och solstolar. Här erbjuds surfing, trampbåt, kajaking och andra lekfyllda vattensporter för den som inte nöjer sig med att bara njuta av värmen i skuggan under ett paraply med en kall saftig fruktdrink i handen.
Puerto Pollensas andra strand heter Albercutx Beach och är en smal, två kilometer lång familjevänlig strand. Här är mycket långgrunt och rikligt med skugga och passar därför perfekt till småbarnsfamiljer som lätt kan ha uppsyn över sina plaskande barn.

Picturesque Town
Låt romantiken flöda i Picturesque town. Ta en promenad med en romantisk solnedgång som utsikt, varma vindar, gatumusik och upplysta uteserveringar längs en hamn i den otroligt vackra stadsdelen Picturesque town. I denna stadsdel hittar du även Pine Walk. Här finns det stora torget Plaza Miguel Capllonch fullproppad med restauranger och barer. På onsdagar är det fullt ös på denna plats då den inhemska marknaden äger rum.   

Cap de Formentor
En cirka 30 minuter lång bussresa tar dig till Cap de Formentor. En robust halvö med enorma klippor som utgör en sagolikt imponerande vy. På denna halvö ligger också femstjärniga hotell med privat strand där Agathe Christie skrev sin kända romansamling Promlem at Pollensa Bay.

Utöver dessa fantastiska aktiviteter finns såklart ett större utbud för den pigga och energirika. På ön finns möjlighet för snorkling, dykning, mopeduthyrning, klubbar, båtturer, hiking, bergsklättring och vackra gröna golfbanor. Dessutom finns det såklart rikt med shopping där du kan hitta allt från lokala souvenirtillverkare till internationella kläddesigners. Club Pollentia, på La Placa Major 10 kan ge råd om turistaktiviteter, promenader och fågelskådning om så önskas. En rekommendation är att hyra en cykel för att lätt ta sig runt Puerto Pollensa och utforska alla dess unika vackra platser – och varför inte stanna för en glass eller för ett dopp i havet.