Cala Millor

Vill du koppla av i ett behagligt klimat, njuta av shopping, långa promenadstråk, mysiga restauranger längs havet, uppleva vacker natur eller åka på en partyresa med polarna – då är Cala Millor platsen att vara på. Cala Millor ligger på Mallorcas östkust och har den bästa strandremsan på hela Mallorca. Längs hela stranden löper ett promenadstråk med palmer och pinjeträd och på gågatan ett kvarter ovanför kan du hitta glassbarer, restauranger, musikbarer och bra shopping. I Cala Millor bor cirka 8000 lokalinvånare som samlats i en kulturrik spansk småstadsidyll. Strax utanför centrum finns vacker natur med vackra gröna kullar och små inhemska villor. Härifrån är det inte långt till flera fina utflyktsmål som vackra badvikar, mysiga småstäder och drakgrottorna med droppstensformationer. Riktigt nära ligger den charmiga fiskebyn Cala Bona och fredagsmarknaderna i Son Servera.

Katedralen La Seu och Valldemossa
La Seu är en magnifik gotisk katedral vars sandstensväggar och strävpelare ser ut att stiga ur havet. Det är ett mycket imponerande monument och en syn för ögat. Valldemossa är en av de vackraste byarna på Mallorca. Byn är lokaliserad mitt i bergen i Tramuntanadistriktet som ligger cirka 17 kilometer från Palma. Valldemossa ligger omgivet av skogsklädda kullar och grönskande landsbygd och är ett favoritresmål för friluftsentusiaster eller utflyktstörstande familjer.

Droppstensformationerna i drakgrottorna
Grottorna kan hittas mellan städerna Inca och Alcudia, främst på den östra delen av ön och är en magnifik manifestation och ett måste när ni besöker Cala Millor. På östkusten, söder om Porto Cristo, hittar man dessa legendariska grottor som kallas Cuevas del Drachs. Det finns sex sjöar där man kan utforska dessa formationer. Sjöarna är mer än 200 meter djupa och den som ligger mest centralt är 40 meter bred och 9 meter djup. Överallt förundras man av de märkliga droppstensformationerna som hänger både uppe från taket och sticker upp nerifrån marken. De formationer som växer från marken och upp kallas stalagmiter och de som växer från taket och neråt kallas stalaktiter.