Sa Coma

På östra Mallorca ligger den lugna semesterorten Sa Coma. Till Sa Coma är det ultimat att resa om man önskar en lugn semester med mycket bad. Här är stranden ljuvlig, den vita sanden är bländande vacker och det är aldrig långt till ett svalkande dopp i havet. Stranden är långgrund och här störs man inte av ljud från trafik eller liknande. En kilometer lång är den vackra stranden och här trivs med andra ord bland annat barnfamiljer. Egentligen är Sa Coma ett underbart utflyktsmål för alla som vill ha en lugnare semester och inte efterfrågar ett livligt nattliv.

Lugn och stilla är atmosfären i Sa Coma och här finns alla förutsättningar till rekeation. Sa Coma har också ett mindre antal restauranger och butiker längs en trafikfri gata. Samtliga erbjuder en fantastiskt rogivande utsikt över det turkosa havet. På någon av Sa Comas restauranger kan man avnjuta båda traditionella spanska rätter som tapas, eller varför inte smaka av dagens havsfångst. Här finns även internationella rätter som pizza och pasta.

En promenad med en vacker solnedgång som sällskap är ett tips. Promenaden kan till exempel leda till grannbyn S´Illot vilken är en gammal fiskeby. Här får man verkligen möjlighet att testa det äkta mallorkinska köket. På menyn här finns nämligen flera traditionella rätter som är populära bland Mallorcas egna invånare.

Med hjälp av tåg kan man ta sig vidare till omkringliggande orter. Om man till exempel söker fler restauranger, shopping eller barer kan man enkelt och snabbt ta sig till Cala Millor. Trots att Sa Coma känns avskilt och lugnt är det aldrig långt till större byar. I Sa Coma hittar också Punta de n'Amer vilket är ett stillsamt friluftsområde. Bättre plats för vandring och cykling får man leta efter i denna natursköna omgivning. Här finns möjlighet att på egen hand upptäcka och framförallt uppleva bland det bästa Mallorca har att erbjuda.