Palma

Palma de Mallorca – den största och kulturrikaste staden på hela Mallorca. I Palma bor hälften av Mallorcas invånare, cirka 400 000 människor. Högsäsongen är mellan juni och september och då blommar staden ut. De smala gatorna fylls av människor, musik, uteserveringar, shopping och på stränderna slås parasollen och solstolarna upp i rader. I Palmas äldsta stadsdel finns många historiska monument och byggnader, bland annat en sevärd katedral som ligger precis intill havskanten. I denna stadsdel är det lätt att promenera runt och det erbjuds även guidade turer, privata eller i grupp. Museum, kyrkor och andra klassiska byggnader pryder gatorna i Palma. Ett måste för den som inte är så känslig av sig är tjurfäktning på Palmas tjurfäktningsarena som ligger på Avenue de Gaspar Bennazar. Arenan är ett mycket imponerande monument och är öppet för turister att besöka alla vardagar.

Stränder och festival
Om du tar dig med bil kan du enkelt hitta till parken vid havet, eller Parc de la Mar som det heter, och väl nere vid havet tar du vänster längs den stora kustvägen. Därifrån är det ungefär 5 till 10 minuter innan du är framme vid Palmas smultronställen. Ciudad Jardín, Cala Major och Can Pere Antoni är de bästa alternativen där du får uppleva kristallklart vatten och gyllene sand. Stränderna är fyllda med aktiviteter, restauranger och barer och där är inga problem att hålla sig sysselsatt.

ELLA Internationella Lesbiska Festival är en nio dagar lång festival som består av kultur, sport, musik och konst. Festivalen samlar flera tusentals kvinnor i den vackra och soliga delen av Mallorca. Den tredje upplagan av ELLA arrangeras i september 2015 och kommer omfatta en starkare kulturell och social innebörd med bland annat den internationella Lesbian Business-konventionen och en filmfestival.

Marineland
Marineland ett perfekt alternativ till heldagsaktivitet. Marineland är ett stort marint zoo och brukar vara väldigt uppskattat bland barnen. Den marina djurparken har funnits i 38 år och här kan man enkelt spendera flera timmar. Här finns ett stort akvarium och ett terrarium. Här kan man också beskåda hajar, tropiska fiskar, exotiska ödlor, leguaner, anakondor, flamingos och pingviner. Varje dag arrangeras roliga shower med till exempel delfiner, papegojor och sjölejon. Det är med andra ord en oförglömlig upplevelse att besöka Marineland. Nära Marineland finns den uppskattade Calvias Costa d'en Blanes-stranden. Här finns också en lekplats.

Titos
Titos kan vara den absolut häftigaste och mest populära nattklubben på hela Mallorca. Under 50- och 60-talet vistades flera stora stjärnor här, till exempel Ray Charles och Marlene Dietrich. På Titos kan besökare dansa till musikstilar som house och R&B. Ett häftigt inslag är den upplysta hissen som besökarna kan ta upp till själva dansgolvet. Från hissen har man vacker utsikt över nattens Palma. Åldersgränsen på nattklubben är 20 år och besökarna är ofta mellan 20 till 35 år. På Titos finns mängder av andra underhållande inslag och eftersom upp till 2000 gäster kan vistas här samtidigt sprids ofta en glad och härlig stämning.

Pamboli
Varför inte passa på att testa några av de spanska traditionella maträtterna? Pamboli är en traditionell spansk smörgås gjord med inhemskt Mallorcansk bröd, massor av god olja och tomat och valfritt pålägg. Den spanska smörgåsen är ett måste för både turister och lokalinvånare och ger dig en smak av Mallorca.

Fler resmål: Torrevieja, Algarve