Colonia di Sant Jordi

På sydöstra Mallorca hittas en riktig pärla till semesterort. Denna vackra turistort är från början en gammal fiskeby men är idag mer känd som ett resmål för den som letar efter vackra vyer, avkoppling och sagolika stränder.

Som Colonia di Sant Jordis historia skvallrar om, finns här en vacker hamn där fiskebåtar lägger till. Att promenera längs hamnen bjuder på väldigt vacker utsikt över den blå havet. Längs hamnen finns också ett utbud av nöjesliv i form av restauranger och en del barer. Här kan man alltså få en bit av två världar – en avkopplande semester med möjlighet att spendera kvällar på en trevlig restaurang längs hamnpromenaden. Natuligtvis är restaurangerna här välfyllda med fångst från havet och för de som gillar fisk och skaldjur är detta ett perfekt resmål.

Stränderna
Från flygplatsen tar det ungefär 45-60 minuter att köra till Colonia di Sant Jordi. För den som vill komma längre bort från de mer populära turistorterna på Mallorca är Colonia di Sant Jordi med andra ord ett perfekt val av semesterort. Här har turismen inte funnits lika länge och platsen är därför relativt orörd. Om man önskar röra sig utanför Colonia di Sant Jordi finns flera öar längs kusten och utgör därför trevliga utflykter över dagen.
Den som letar efter fina stränder och vill sjunka ner i en solstol och känna vit, varm sand under fötterna har definitivt hittat rätt på Colonia di Sant Jordi. Här finns nämligen några av Mallorcas vackraste stränder och den mest kända av dem är Es Trenc. Stranden ligger precis i utkanten av Colonia di Sant Jordi och med sin kristallklara utsikt över det blå havet gör den ingen besviken. Här finns verkligen möjlighet till avkoppling och en dag på denna strand fungerar definitivt avstressande.

Cykelsemester
Det är populärt att cykla på Mallorca. Många turister väljer att hyra en cykel och ge sig ut på en cykeltur. Det är ett skönt och trevligt sätt att upptäcka Mallorca. Till och med triathleter åker till Mallorca för att träna. Även på Colonia di Sant Jordi finns bra möjligheter att hyra en cykel och ge sig ut på utflyktsfärd. Många människor uppskattar att cykla med utsikten av vackra vyer, och varför inte stanna vid en strand och ta sig ett dopp i det svalkande havet. Colonia di Sant Jordi erbjuder flera olika hotell som specialiserat sig på träning. För den som önskar en aktiv och sund semester finns alltså möjlighet även till det.

Tapas
Även om hamnen erbjuder flera typer av restauranger och barer finns det mer nattliv i grannbyn Cala d’Or. För den som önskar en senare natt kan därför ta sig till Cala d’Or. Den som hellre stannar i Colonia di Sant Jordi erbjuds här, förutom nyfångad fisk, ett stort utbud av den traditionella spanska maten; tapas. Colonia di Sant Jordi har en tradition varje torsdag där många restauranger serverar tapas till ett billigare pris. Under torsdagar kan man därför passa på att äta så mycket tapas man orkar och samtidigt få ett smakprov av den spanska matkulturen.